Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θα περιμένουμε να απολυθούμε για να ξυπνήσουμε;


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ανακοίνωση – Καταγγελία


Συνάδελφοι,

Για τη Διοίκηση Χιωτάκη δεν έχουν λόγο οι εργαζόμενοι για το σκοπό και το αντικείμενο του ΕΣΔΚΝΑ.
     Διαβάστε την υπ΄αρ. 241/2011 Απόφαση Ε.Ε.με θέμα :Οι θέσεις του Προέδρου και της ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ επί του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για την Ίδρυση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.
    Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ ζήτησε τη γνώμη συγκεκριμένων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (βλέπετε ήταν και οι εκλογές της ΠΕΔ)  και δεν έκρινε απαραίτητο να  μιλήσει με τους εργαζόμενους  και τις υπηρεσίες.
    Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ είχε ζήτησε και έλαβε σχετική εισήγηση  του νομικού συνεργάτη την οποία η ΕΕ ΕΣΔΚΝΑ αποδέχεται και « εγκρίνει ως πρόταση του ΕΣΔΚΝΑ το διαμορφωθέν βάσει των παραπάνω σχέδιο υπουργικής απόφασης».
    Για τη Διοίκηση Χιωτάκη το Σωματείο εργαζομένων και οι υπηρεσίες του ΕΣΔΚΝΑ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν οι κατ΄ επιλογή στενοί συνεργάτες του Προέδρου. Πώς είναι δυνατόν, για ένα τέτοιο θέμα να μην ζητηθεί η άποψη των Δ/ντών και των εργαζομένων; Οι συνεργάτες έχουν το κληρονομικό χάρισμα; Ποιο είναι το σχέδιο υπουργικής Απόφασης που προτείνει η Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών; Ερωτήματα πολύ σημαντικά.
    Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.Γνωρίζουμε ότι κανένας νομικός συνεργάτης δεν διατυπώνει απόψεις επί τεχνικών και λοιπών αντικειμένων χωρίς συνεργασία με υπηρεσιακούς. 
Υπάρχουν συνάδελφοι που γνώριζαν για την εισήγηση του νομικού συνεργάτη.Όταν ένα τέτοιο θέμα κινείται παρασκηνιακά, εν αγνοία των υπηρεσιών και του Σωματείου μπαίνει θέμα για το ρόλο τους.
    Ο Πρόεδρος του Σωματείου δεν έκανε παρέμβαση στη ΕΕ για να προστεθεί ο όρος « μεταφόρτωση», όπως ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ στις 21-9-2011. Γιατί; Μήπως επειδή και αυτός δεν θεωρούσε σκόπιμο να γίνει η παρέμβαση, όπως άλλος συνάδελφος στο ΔΣ ο οποίος επιχειρηματολόγησε για την άποψη του άμεσα, διεξοδικά και με ετοιμότητα όταν το θέσαμε ως έκτακτο θέμα συζήτησης στο ΔΣ; Μην μας πει ότι ήταν παρών  στην Συνεδρίαση και καλύφθηκε ακούγοντας την εισήγηση του νομικού συνεργάτη. Είναι εκτιθέμενος που δεν αντέδρασε για τη διαδικασία και δεν ζήτησε να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση του Σωματείου και των υπηρεσιών για τα 13 σημεία και ότι άλλο έχει η πρόταση.
    Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι παρέμβαση για προσθήκη του όρου «μεταφόρτωση» στο σκοπό του Διαβαθμιδικού έγινε από την ΠΟΕ ΟΤΑ σύμφωνα με την γραπτή πρόταση μας που στάλθηκε στον Πρόεδρο Θ. Μπαλασόπουλο.
   Η Α.ΕΝ.Κ. έκανε αυτό που έπρεπε. Άλλοι τι κάνανε;Και κάτι ακόμη, όσοι ενοχλούνται όταν καταγγέλλουμε τον παραγοντισμό, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.   
Συνάδελφοι, θα περιμένουμε να απολυθούμε για να ξυπνήσουμε; Οι σωτήρες μας τέλειωσαν!

30-9 -2011


Ποιος φοβάται;

-->
Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου 10 ημέρες  μετά την τελευταία  συνεδρίαση του ΔΣ αρνούνται με διάφορες αστείες δικαιολογίες   να δώσουν το αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης .
 Για όσους δεν γνωρίζουν, στην εν λόγω συνεδρίαση ο πρόεδρος Ζαχαρόπουλος και ο συνάδελφος Γκοντόρας  επιτέθηκαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στην συνάδελφο  Ασημακοπούλου και σε εμένα, παρά το ότι εγώ δεν ήμουν παρών στην συνεδρίαση. 
Τώρα προφανώς ο πρόεδρος (και οι συν αυτώ)  θα έχουν πρόβλημα στο να δημοσιοποιηθούν τα όσα ωραία  είπαν  στην συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου  και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το ζήτημα.
Έτσι κατά την προσφιλή τους τακτική άρχισαν πάλι το κρυφτό .
Άρχισαν να λένε ότι ο πρόεδρος ξέχασε τα κλειδιά του γραφείου στο σπίτι, ή ότι  τα πρακτικά δεν είναι ακόμα καθαρογραμμένα  και άλλα ωραία.                                     
Μάλλον το ξανασκέφτηκαν το πράγμα και είπαν  ότι δεν είναι και τόσο πρέπον και ασφαλές να δημοσιοποιούνται οι ψευτοπαλληκαριές και οι απειλές που λέγονται σε στενότερο κύκλο και όταν ο άλλος δεν είναι παρών.
Αυτό λαϊκιστί  το λένε τσάμπα μαγκιά.
Για να είμαστε συνεννοημένοι τα πρακτικά πρέπει να μαγνητοφωνούνται και τα πρόχειρα πρακτικά αλλά και τα επίσημα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των μελών του ΔΣ.
Όλα τα άλλα είναι φτηνά κόλπα.
Τώρα ας κάνουν ότι θέλουν με τα πρακτικά. Ας τα καθαρογράψουν πιο προσεκτικά και ας αφαιρέσουν τα «επικίνδυνα». Ας τα κρατήσουν κλειδωμένα σαν τους Αιγυπτιακούς πάπυρους ή τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών. Ας «χάσουν» τα πρόχειρα που κρατούσε ο γραμματέας στη συνεδρίαση .
Ας τα δώσουν σήμερα  μετά την δημοσίευση  αυτής της επιστολής.
Ότι και να κάνουν τώρα  θα είναι απόδειξη φόβου.
 Άλλους πήγαν να φοβίσουν και φοβήθηκαν οι ίδιοι. Ας πρόσεχαν.

30-9-2011 Θωμάς Μπιζάς

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΤΑ από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Καμία αυ­ταπάτη ότι  οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ θα τη γλιτώσουμε, παριστάνοντας τα καλά παιδιά.


Το Πρόγραμμα των κινητοποιήσεων από 1η έως 5η Οκτωβρίου.

Συνάδελφοι,
Η ενωτική, καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων πέρα από παρατάξεις, κόμματα, μικρές ή μεγάλες διαφωνίες απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατακλύζει την χώρα και τις ζωές των εργαζομένων είναι ιστορική ευθύνη ΟΛΩΝ μας.


ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1 και 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011:
Αποχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μην λειτουργήσει καμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ διαμαρτυρόμενοι για τα δυσβάσταχτα μέτρα αλλά και για τις περικοπές που γίνονται στους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται Κυριακές και αργίες.


ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011:
Προχωράμε με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων στην κατάληψη όλων των Δημοτικών Γκαράζ αλλά και των Χ.Υ.Τ.Α. με μοναδικό σκοπό την κλιμάκωση της αντίδρασή μας στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Η κατάληψη πραγματοποιείται μέχρι την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης στις 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑΥΤΙΛΟΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…


Θα ήταν το πιο μεγάλο ψέμα αυτής της κυβέρνησης, αν τα μέλη της δεν εψεύδοντο συστηματικώς και για όλα.
Ο μύθος για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τον υπερδιογκωμένο Δημόσιον Τομέα κι άλλες συναφείς αρλούμπες, τις οποίες με την (προδοτική εν τέλει) προπαγάνδα πολλών χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων έχει καταπιεί αμάσητες ο ελληνικός λαός σε μεγάλο ή μικρότερο μέρος του.
Χρόνια τώρα και επ' εσχάτοις με ρυθμό πολυβόλου οι δημόσιοι υπάλληλοι διασύρονται, λιθοβολούνται, σφαγιάζονται. Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης όπως ο «ΣΚΑΪ» όπου διάφοροι εργαζόμενοι τη επικουρία καλεσμένων βήτα διαλογής, εν πολλοίς φλούφληδων και φιρφιρίκων, τρώνε για πρωινό δύο Δημοσίους Υπαλλήλους για μεσημεριανό τρεις και για βραδινό -στα ακριβά ρεστωράν όπου συχνάζουν- τέσσερις συν καναν ωρομίσθιο!
Μόλις πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος μίλησε για 1.000.000 υπαλλήλους !
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, της Eurostat, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (τα οποία όλα συμπίπτουν) το σύνολο των υπαλλήλων του «στενού» Δημόσιου Τομέα το 2009 ήταν 511.906 !
Εξ αυτών οι τακτικοί ήταν 460.636, οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου 25.981 και ορισμένου χρόνου 48.880.
Από το 2009 έως σήμερα οι 511.906 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί λόγω της σχέσης συνταξιοδοτήσεων (πέντε έως δέκα) και προσλήψεων (μία). Μάλιστα τώρα τελευταίως παραιτούνται σωρηδόν. Αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι «σύμβουλοι» και τα λοιπά σαπρόφυτα που προσλαμβάνουν συνεχώς οι αμετανόητοι πασόκιοι, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία (που όμως αυξάνει διαρκώς κι ατελέσφορα τις δημόσιες δαπάνες).
Έχουμε λοιπόν γύρω στους 480.000 Δημοσίους Υπαλλήλους στους οποίους πρέπει να συνυπολογίσουμε τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και στα νοσηλευτικά ιδρύματα!
Μήπως δεν χρειαζόμαστε (έστω και υποεπανδρωμένα) στρατό, σχολεία, αστυνομία και νοσοκομεία;
Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τα Δημόσια Καταστήματα, είναι πολλοί; Μας περισσεύουν; Δεν τους χρειαζόμαστε;
Ας το δούμε κι αυτό.
Το ποσοστό όσων υπηρετούν στην Ελλάδα στο ευρύτερο Δημόσιο, απ' τον στρατό έως τα σχολεία και τις εφορίες, είναι (ήταν το 2009, τώρα είναι μικρότερο) στο 9,04% του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ένωση είναι 9,92%! Στη Δανία, που ουδείς μπορεί να την κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, το ποσοστό είναι 18%!
Κι ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία (των εγγυήσεων), η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία κι άλλοι, πολλοί άλλοι.
Ναι, λένε ορισμένοι (ή βαλτοί ή ηλίθιοι ή θύματα της προπαγάνδας), αλλά σε εμάς οι δημόσιοι υπάλληλοι μας κοστίζουν περισσότερο.
Ψεύδος κι αυτό! μέγα ψεύδος.
Στην Ελλάδα οι αμοιβές «των εν ευρεία εννοία δημοσίων υπαλλήλων ανέρχονται στο 10,8% του ΑΕΠ». Στη Δανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, την Ιταλία κι άλλες -πολλές- χώρες το ποσοστό κυμαίνεται απ' το 11% έως το 17% !!
Ναι, λένε πάλι (ή οι βαλτοί ή οι φανατικοί ή οι δογματίλες ή οι μισάνθρωποι), αλλά σε μας ο Δημόσιος Τομέας κωλοβαράει. Γιατί; Διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι... παλιοχαρακτήρες! Άριστα !!
Παλιοχαρακτήρας μπορεί να 'ναι κι ένας λοστρόμος σε ένα καράβι, αλλά αν το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια το πάει ο καπετάνιος !
Τη δημόσια διοίκηση την έχει ξεσκίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Μάλιστα η πιο αισχρή και η πιο γελοία (αλλά περιέργως η πιο εύπεπτη απ' την κοινωνία) πρακτική είναι η αναγωγή της όποιας παθολογίας σε γενίκευση.
Βεβαίως και υπάρχουν κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, κηφήνες όμως υπάρχουν παντού. Η γενίκευση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κηφήνες, είναι φασιστική. Και χρήσιμη σε μια κυβέρνηση που θέλει να ξεπατώσει το κράτος αντί να το κάνει ατμομηχανή της ανάπτυξης...
Γιατί να το ξεπατώσει;
Αλήθεια, ακόμα δεν ξέρετε;

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
17.ΙΧ.2011
stathis@enet.gr

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττι...: Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στις 26/9 είχε την ατυχία να συμπέσει με ξαφνική απεργία στα ΜΜΜ η οποία έκανε την π...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

ΛΕΗΛΑΣΙΑ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ  ΕΦΕΔΡΕΙΑ  ΚΑΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
"ΚΡΑΧ"  ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΥΨΟΥΣ  22%-23%


Τι  άλλο  περιμένουμε;
ΑΜΕΣΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  ΓΙΑ  ΕΝΑ ΕΥΡΥ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο αναμονών και νέων ψευδαισθήσεων!
Το ποτήρι ξεχείλισε!
Η χώρα καταστρέφεται, η οικονομία ρημάζει, οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός αφανίζονται!
Αυτήν την ώρα ο χειρότερος εχθρός είναι η απογοήτευση, η σύγχιση, η μοιρολατρεία, η τυφλή οργή και η αδιέξοδη αγανάκτηση.
Είναι στιγμές που οι λαοί αποφασίζουν και δρουν. Σώζουν και δεν σώζονται!
Αυτήν την ώρα η κοινή δράση και συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων αποκτά χαρακτήρα εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας, αν όχι επιβίωσης.
Αυτήν την ώρα όλες οι ηγεσίες της Αριστεράς θα καταδικασθούν ιστορικά και αμετάκλητα αν δεν αναλάβουν τις ενωτικές ευθύνες τους.

σχετικά δημοσιεύματα:

 
iskra.gr / ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον

Ανοικτή επιστολή
Έχει γίνει συνείδηση όλων μας πως η ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εργάζονται προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της χώρας, πόσο μάλλον των κατοίκων της.
Μοιάζουν να εκτελούν ένα σχέδιο τιμωρίας, κατακερματισμού και ισοπέδωσης της κοινωνίας, σπέρνοντας καθημερινά τον τρόμο με τα εκβιαστικά και πλαστά διλήμματά τους, μέσα από τα δελτία των ειδήσεων. Αυτοί κι οι εντεταλμένοι τους προσπαθούν να διχάσουν, να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας.
Στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς οικονομικής, ηθικής, πολιτιστικής, που η πολιτική και συνδικαλιστική ελίτ μαζί με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες δημιούργησαν, θυσιάζεται σήμερα κάθε έννοια ορθού λόγου, δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί πια να πείσει κανέναν και ο χρόνος είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας ότι κανένας από τους ισχυρισμούς τους δεν έστεκε. Είμαστε βυθισμένοι σε μια οικονομική κατοχή, όπου η προκλητική και αλαζονική κυβέρνηση ληστεύει τον λαό που την εξέλεξε και αποδίδει στα διεθνή αφεντικά της πακτωλούς χρημάτων. Τα χαλαρά πρόσωπα των τουριστών που πληθαίνουν, ενώ γύρω τους οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι για την επιβίωση, είναι μια συμβολική αλλά ξεκάθαρη εικόνα αυτής της κατοχής.

Δήλωση Αντίθεσης στην πληρωμή Αντισυνταγματικής Φορολογίας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ………………………………………………………………………………………………. (1)

Με το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν 3986/2011 (αρ. δήλωσης …………..) (2) που παρέλαβα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει απαίτηση ...................................... (3) ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών, από εμένα.

ΕΠΕΙΔΗ η εισφορά του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011 αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με την πληρωμή απαράδεκτα υψηλών συντελεστών ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους συντελεστές φόρου εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση από το ΦΠΑ (λόγω του συμψηφισμού ΦΠΑ πωλήσεων-αγορών ) κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπει το άρθρο 4 παρ.5, σε συνδυασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το αρθ. 4 παρ. 1 & 2, του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η παρ. γ της παρ.4 του άρθρου 29 του Ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερεί το δικαίωμα της παροχής έννομης προστασίας, κατά παράβαση του αρθ. 20 παρ 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα με φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, φόρο μεταβίβασης ακίνητων κλπ.……………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………..……………………………………………………………………………………………………(4)

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Σας ενημερώνω ότι επειδή, όπως προανέφερα οι διατάξεις του Ν 3986/2011 είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, αρνούμαι να πληρώσω το εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος και δεν συναινώ σε οποιοδήποτε διοικητικό μέτρο που σχετίζεται με το προαναφερόμενο εκκαθαριστικό και σε συμψηφισμό με απαιτήσεις που έχω από το Δημόσιο. Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια (εξώδικη ή δικαστική) κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαφυλάξω και προασπίσω τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου.

……………………………………………………………………………………………….
Ημερομηνία     Τόπος     Υπογραφή

.…………………………………………………………………………………………..............
ΕΠΩΝΥΜΟ   ΟΝΟΜΑ    ΑΦΜ

………………………………..….…….
ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ e-mail


ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Συμπληρώνουμε τη ΔΟΥ που αναγράφει το εκκαθαριστικό ( πάνω δεξιά).

2. Ο αριθμός δήλωσης είναι δεξιά του ΑΦΜ και αριστερά του επωνύμου.

3. Το ποσό της οφειλής του εκκαθαριστικού.

4. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο τέλος του κειμένου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

5. Το παραδίδουμε στην αρμόδια ΔΟΥ στην γραμματεία, όπου ζητάμε αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο κρατάμε με αντίγραφο της δήλωσης.

6. Αν αρνηθούν την παραλαβή, το ταχυδρομούμε με συστημένη επιστολή (από τα ΕΛΤΑ φυσικά) και κρατάμε το αποδεικτικό της κατάθεσης, με αντίγραφο της δήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

'Αρθρο 2: Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
'Αρθρο 4: Ισότητα των Ελλήνων

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

'Αρθρο 20: Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης

1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και μπορεί να αναπτύξει σ' αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει.

2. Tο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.

'Αρθρο 25: Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων

1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

Tο κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή στο www.eforiakoi.org

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την χρονική περίοδο από 26 ΣεπτεμβρίουΣυνάδελφοι,

Η ενωτική, καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων πέρα από παρατάξεις, κόμματα, μικρές ή μεγάλες διαφωνίες απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατακλύζει την χώρα και τις ζωές των εργαζομένων είναι ιστορική ευθύνη ΟΛΩΝ μας.


1. ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της Αθήνας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι με δίκυκλα αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα.
Προσυγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

2. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Κατάληψη ΟΛΩΝ των Δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Οι Σύλλογοι καλούνται στη διάρκεια της κατάληψης με πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο.
3. ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
Συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των συνδικαλιστών στελεχών του Δημοσίου (Μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων-Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), αλλά και όσων εργαζομένων το επιθυμούν, που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 3.00 το μεσημέρι στο ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ (πρώην ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ – Πανεπιστημίου 38 – Αθήνα).

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

πολιτική εκδήλωση του ΣΥΝ με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΤμήμα Αυτοδιοίκησης  και Τμήμα Οικολογίας –Περιβάλλοντος ΚΠΕ ΣΥΝ 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση με θέμα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
«Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση»

Ομιλητές:
Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Ηρώ Διώτη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Βούτσης, περιφερειακός  σύμβουλος Αττικής
Θανάσης  Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου
Θωμάς Μπιζάς, μέλος Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ
Συντονιστής: Χάρης Κωνσταντάτος, υπ. Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος


Η εκδήλωση θα γίνει την

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Οκτωβρίου 2011, 7μμ

Στην αίθουσα ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24, πλ. Μεταξουργείου, Αθήνα

Γενική Συνέλευση ΕΜΔΥΔΑΣ -σήμερα 26 /9ου, ώρα 9.30 πμ

Ανακοίνωση της συσπείρωσης στην ΕΜΔΥΔΑΣ
συσπειρωση αριστερων μηχανικων

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κοινό μέτωπο με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, προχωρούν ακάθεκτοι στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων, σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, μέσω των διαδοχικών μνημονίων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων. Ταυτόχρονα η κρίση επιδεινώνεται στην ευρωζώνη την ΕΕ και διεθνώς, με το χρέος «εκτός ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ!
Παρά την ανοιχτή ομολογία της χρεοκοπίας της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης–εργοδοτών, η κυβέρνηση εξήγγειλε την υλοποίηση ολόκληρου του κανιβαλικού Μεσοπρόθεσμου (καθώς και επιπλέον μέτρων) μέσα σε ένα μήνα! Όλα πλέον δείχνουν ότι μοναδικός στόχος των μέχρι τώρα μέτρων είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος και του ευρώ, σε βάρος των εργαζομένων αλλά και του συνόλου του λαού μας, ο οποίος οδεύει ταχύτατα στην φτωχοποίηση-κινεζοποίηση, καθώς και το ξεπούλημα τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής περιουσίας. Η χώρα μας είναι το πειραματόζωο, προκειμένου να γί­νει στη συνέχεια μαζική εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος” και στις άλλες χώρες της ΕΕ.