Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ιδιώτες στά σκουπίδια σημαίνει : «Πιο πολλά κιλά, πιο πολλά λεφτά»

Αναδημοσιεύουμε από το megalo-limani.blogspot.com, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓ/ΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι 8 Δεκεμβρίου.

Δικό μας σχόλιο:
...έχει πολύ ενδιαφέρον, να δούμε τη συνέχεια του ελέγχου. Το πόρισμα λέει, τα κιλά των αποβλήτων που ζυγίστηκαν στο νοσοκομείο ήταν κατά πολύ περισσότερα από αυτά που ζυγίστηκαν στον ΧΥΤΑ, ήταν "πολύ λίγα όταν έφθαναν στον ΧΥΤΑ".
Γιατί στο ΧΥΤΑ ; Στον Αποτεφρωτήτα μολυσματικών δεν έπρεπε να πηγαίνουν;

Oι... αετονύχηδες του ζυγίσματος...

Τελικά, το παιχνίδι που παιζόταν με τα σκουπίδια στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι έγινε αντιληπτό... «Πιο πολλά κιλά, πιο πολλά λεφτά» ήταν η βασική αρχή, την οποία, όπως φαίνεται, τηρούσε απαρεγκλίτως η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την αποκομιδή των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, αυγαταίνοντας τις εισπράξεις, αφού μεθοδευμένα τα κιλά ήταν πιο πολλά όταν έφευγαν από το νοσοκομείο και πολύ λίγα όταν έφθαναν στον ΧΥΤΑ.
Έτσι οι εισπράξεις της ιδιωτικής εταιρείας γίνονταν όλο και περισσότερες. Τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα λοιπόν που παράγει το νοσοκομείο Αττικό στο Χαϊδάρι, χρυσοπληρώθηκαν και μάλιστα, όπως λένε ορισμένοι, με ρήτρα... χρυσού.

Σύμφωνα με έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές Υγείας στο νοσοκομείο, η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς τους, αντί να πληρώνεται με 45.000 ευρώ το τρίμηνο, όπως προβλέπει η σύμβαση, έχει καταφέρει να εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα