Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γ. Σγουρός πρώτη μέρα στα γραφεία του Συνδέσμου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
με την ευκαιρία της σημερινής πρώτης παρουσίας
 του Προέδρου Γ.Σγουρού στα γραφεία του Συνδέσμου

Καλωσορίσατε Πρόεδρε
και
καλή επιτυχία στο έργο σας


Ευχόμαστε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής να ανταποκριθεί στο ρόλο του για διαχείριση των απορριμμάτων  με προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, σε όφελος των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η υποστήριξη στην πράξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι καθήκον όλων μας.

Και βέβαια " καθείς εφ' ώ ετάχθη", όπως  και  ο ίδιος είπατε.

Στην κατεύθυνση αυτή  περιμένουμε να στηρίξετε  την λειτουργία των υπηρεσιών μακριά  από  στεγανά και τακτικές ημετέρων, φαινόμενο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δυστυχώς άνθισε και στον ΕΣΔΚΝΑ.



Καλή Χρονιά

30-12-2011


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνησε ο ΕΔΣΝΑ!

Χτες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου,    συγκροτήθηκε σε σώμα ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Ξεχωρίζουμε  δύο σημεία από  την ομιλία του κ. Γ. Σγουρού, για τις προτεραιότητες και για τις αρχές που θέτει : 
  • Η πρώτη μας μέριμνα είναι να λειτουργήσει ο Σύνδεσμος και οι εγκαταστάσεις του απρόσκοπτα.
    Έτσι όλα τα θέματα οικονομικής λειτουργίας, όπως προϋπολογισμός και πρόγραμμα έργων, απολογισμός και οικονομικές υποχρεώσεις, είσπραξη εσόδων και πληρωμές προσωπικού και υποχρεώσεων είναι σε άμεση προτεραιότητα.
    Η αξιοποίηση του προσωπικού και ένα σύγχρονο οργανόγραμμα λειτουργίας είναι προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της όλης προσπάθειας.
  • Ο νέος φορέας έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και πολλές προκλήσεις. Πρέπει να αναμετρηθεί και να καταρρίψει την αντίληψη της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφάνειας που κατατρέχει όλο το δημόσιο τομέα. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που αποτελεί όνειδος για την κοινωνία μας και απειλεί την υγεία και την ποιότητα ζωής του μισού πληθυσμού της χώρας. Και θα το κάνουμε με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Με αυτές τις αρχές πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια και με αυτές θα συνεχίσω.Πρέπει να προχωρήσουμε με διάλογο, διαφάνεια και συναίνεση στην ορθολογική, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αντιμετώπιση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων.
Και  Ευχόμαστε στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ:


Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μικρό σχόλιο περί ...μεγάλων τραπεζικών λογαριασμών υπαλλήλων ΟΤΑ



      

  ... Δυο λόγια μετά το ρεπορτάζ του MEGA, για τα χρήματα σε            
                λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο ως ενδεικτικές
                περιπτώσεις αναφέρονται υπάλληλοι των ΟΤΑ και ένας 
                 υπάλληλος του ΕΣΔΚΝΑ.





Συγκαλύπτουμε ...παράνομο πλουτισμό δημοσίων υπαλλήλων και δη στους ΟΤΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε!
Οι ατομικές ευθύνες πάντα βαρύνουν τα πρόσωπα. Οι δικαιολογίες περισσεύουν.

Βάζουμε, σήμερα, πρώτο θέμα συζήτησης τους ...αδικαιολόγητα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Δεν θα πέσουμε στη παγίδα!Δεν είμαστε λοβοτομημένοι τηλεθεατές όπως θέλουν !
Γνωρίζουμε πολύ καλά - από πρώτο χέρι που λένε - πως το μεταπρατικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από τον εμφύλιο και μετά, για να αναπαράγεται είχε ζωτική ανάγκη από τον εκμαυλισμό συνειδήσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, γιατί έτσι μόνον θα έβαζε χέρι στο Δημόσιο κορβανά.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, θεωρούμε τα καυτά δάκρυα και τις άναθρες κραυγές των έμμισθων κονδυλοφόρων, παρουσιαστών και όψιμων ηθικολόγων, ως κροκοδείλια και ως κατά διαταγή στοχευμένα.
Και ...δεν θεωρούμε τίποτα τυχαίο, πόσο μάλλον την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Σήμερα, ως εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ (από Τετάρτη του ΕΔΣΝΑ) αυτό που μας απασχολεί είναι οι αρμοδιότητες, η οργάνωση και η λειτουργία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου. Να δουλεύουμε στο αντίκειμενό μας και όχι να μας δουλεύουν ούτε να μας χρησιμοποιούν για να δουλεύουν τους πολίτες!


                                                                                                Γεωργία Ασημακοπούλου